כמעט בכל מאמר על איך עושים קידום אתרים, אתם תקבלו המלצות בנוגע לאחד (או כל) הסעיפים הבאים:
אם מדובר במאמר מהתקופה האחרונה סביר להניח שגם הנושא של UX ידידותי, התורם לחוויית המשתמש, יעלה במסגרת ההמלצות לדברים שיש לשפר באתר.
חלק מהכותבים יתייחסו גם לשלב המקדים לתהליך הקידום – ביצוע מחקר מילים בתחום בו פועל האתר ומעטים יתייחסו גם לצורך לבחון את שאר המתחרים בשוק, לבדוק האם האתר הושפע מעדכון גוגל כזה או אחר מתישהו על ציר הזמן או לדאוג להתאמה מושלמת לגלישה במובייל (כנראה שאף אחד מהמומחים יזכיר את הצורך לבצע בקרה ושיפור מתמידים לכל מה שהזכרתי למעלה).
כאן טמונות הבעיות המרכזיות של תחום קידום האתרים:
אם כולם עושים בערך את אותו הדבר על מנת לקדם את האתר שלהם, מה הסיכוי להצליח לעקוף את המתחרים שהתחילו הרבה לפנינו? שואף לאפס!
בואו ניקח כדוגמא את אתר www.marketing.co.il, שנכון לרגע זה יש לו כ- 60 דפים העולים בתוצאות גוגל, ומבחינת תוכן הוא פחות או יותר סטטי:
נניח לרגע שאני רוצה להתחרות עם אתר מרקטינג על המקום הראשון במונח 'קידום אתרים' מול האתר של דניאל זריהן, שנכון לרגע זה יש לו מעל 600 דפים העולים בתוצאות של גוגל, וכפי שניתן לראות הוא מעלה מאמר חדש לאתר בערך כל יום:
גם אם אעלה מאמר חדש למרקטינג כל יום, רק בעוד שנתיים אני אוכל להגיע לכמות התוכן שיש לדניאל באתר שלו ברגע זה וזאת מבלי להתייחס לתכנים החדשים שדניאל ממשיך לכתוב.
בשורה התחתונה: אם אני אנסה להתמודד מול דניאל בכלים שכולם מציעים לי – תוכן, קישורים ואופטימיזציה, אני צפוי להפסיד (כי גם דניאל יודע ועושה את הדברים האלה בהצלחה יתרה באתר שלו).
זה נכון שלגוגל יש שיקולים נוספים מלבד תוכן (הרי דניאל הוריד את פבל ישראלסקי מהמקום הראשון למרות שיש לו הרבה יותר דפים באתר askpavel), אבל מצד שני אם אתה יוצא "למלחמה" בשוק תחרותי מול מתחרים חזקים אתה צריך הרבה משאבים בשביל לנצח אותם עם אותם הכלים שהם משתמשים בהם או לעשות דברים אחרת.
לדוגמא בתחום של קידום אתרים עשהאל דרייר משקיע משאבים לא מבוטלים בתשתית של אתרי תמיכה ובתוכן (בדומה לדניאל) ולעומתו שמוליק דורינבאום משתמש בפלטפורמה של פייסבוק ופיתח מערכת לניהול פרוייקטים עבור מקדמי אתרים – שני דברים שתרמו למינוף האתר שלו בתוצאות האורגניות של גוגל.
את זה לא אמרתי, ההיפך הוא הנכון, אבל אתם צריכים לעשות קידום אתרים אחרת ובעיקר בתחומים שיש בהם תחרות חריפה ומתחרים וותיקים.
תסתכלו למשל על גרף הטראפיק האורגני של לקוח שקידמנו בשלוש וחצי השנים האחרונות:
מדובר בתחום סופר תחרותי שיש בו הרבה מתחרים חזקים מה שקרוי "אוקיאנוס אדום" והצלחנו להביא את הלקוח ל- 200,000 גולשים בחודש באתר מבערך 5000 גולשים בתחילת הפרוייקט.
אני אגלה לכם סוד קטן – עשינו את זה עם תקציב נמוך יחסית וכמעט בלי קישורים או תוכן. לרוב כשאני מציג את המקרה הזה כדוגמא התגובות הן משהו בסגנון:
"מה??? בלי קישורים ותוכן, איך עשית זה?"
באמצעות ניתוח נתונים, שימוש בכלים שמפשטים מאוד את העבודה, חזרה על הבדיקות באופן שוטף והכי חשוב הסקת המסקנות הנכונות מניתוח הנתונים.
בהמשך המאמר אעבור איתכם על הפרקטיקה והכלים שאיתם אני מקדם אתרים.
לפני שתקפצו ל-"איך" חשוב שניישר קו ונבין למה אני מתכוון כאשר אני מדבר על "קידום אתרים" ומדוע אני מקדם אתרים דווקא ע"י ניתוח נתונים, מהם אותם הנתונים שאני בודק ואילו כלים משמשים אותי בתהליך הקידום.
נתחיל עם ההגדרה של אתר וויקיפדיה עבור קידום אתרים:
"קידום אתרים במנועי חיפוש (קרוי לעיתים גם קידום אורגני או פרסום אורגני) הוא מגוון הפעולות המתבצעות במטרה לשפר את מיקומי דפיו של אתר אינטרנט בתוצאות החיפוש של מנועי החיפוש לביטויי החיפוש הנשאלים על ידי שוקי היעד של האתר, עד להשגת אותם מיקומים בצמרת תוצאות החיפוש שיניבו תוצאות מסחריות או אחרות שמצדיקות את ההשקעה בקידום האתר."
למרות שכל מה שנאמר למעלה הוא נכון, ההגדרה שלי ל-"מה זה קידום אתרים" היא מעט שונה:
"מגוון פעולות המבוצעות באתר או מחוצה לו, שמטרתן להעלות את האיכות והערך שנותן האתר שלי לקהל המטרה המחפש את המידע/ מוצר/ שירות שאני מספק. תוצאת תהליך הקידום היא השגת יותר טראפיק רלוונטי לאתר, המתקבל גם בזכות המיקומים הטובים שהושגו לאתר בדפי תוצאות החיפוש בגוגל למילות המפתח שקהל המטרה מחפש (או עשוי לחפש בעתיד)."
אם נהפוך את ההגדרה שלי לנוסחה, היא תיראה כמו משהו כזה:
(פעולות באתר * הגדלת ערך) + פעולות מחוץ לאתר = תוספת טראפיק רלוונטי
לפי אתר MOZ "המשקל" של הפרמטרים התורמים לקידום אתר מתחלקים באחוזים כך:
1. קישורים חיצוניים – 40.09%
2. תוכן ומילות מפתח – 24.74%
3. מותג והאיכות הנתפסת ע"פ המשתמשים – 16.65%
4. מדיה חברתית – 7.24%
5. אתר ודומיין – 12.19%
במבט ראשון על הגרף של MOZ נראה שהשגת קישורים חיצוניים תיתן את האפקט המשמעותי ביותר לקידום אתר מכיוון שהם מהווים כ- 40% מהעוגה; לכן המיקוד בעבודה של הרבה חברות קידום אתרים הוא השגת קישורים.
אני לא רוצה להפחית מערך הקישורים הנכנסים וחשיבותם (בכל זאת כתבתי מאמר "מפלצתי" של יותר מ- 70,000 מילים על קישורים), אבל מצד שני 60% מהעוגה הם בשליטתנו: איך נבנה את האתר, אילו מילים ותוכן נבחר, איך נמתג את עצמנו ומה הערך שניתן לגולשים (שבסוף גם יתורגם לשיחה במדיה החברתית וגם לחלק מהקישורים).
אם תשאלו את מייקל אנג'ל הוא מאמין שאפשר (וצריך) לקדם אתר ללא קישורים בכלל. הוא גם מאמין שרוב מקדמי האתרים טועים בגישה ולכן המציא את "שיטת מייקל" – קידום אתרים ללא קישורים.
באתר שלו הוא כתב את הדברים הבאים:
"קידום אורגני הוא תהליך של ניסוי וטעייה או יותר נכון תהייה (מחשבה כאילו..) .המחשבה מה גוגל רוצה ומה היא אוהבת ומה לא, מה גולשים אוהבים או מה הם לא אוהבים."
לפני מספר חודשים אני ומייקל שוחחנו בטלפון והוא שאל אותי: "איזה שלושה מונחים יחפשו הגולשים כדי להגיע לאתר כליום?" בלי לחשוב יותר מידי זרקתי לאוויר את המונחים שעלו לי בראש באותו הרגע – 'בדיקת מיקום בגוגל', 'תוכנת קידום אתרים' ו-'כלים לקידום אתרים'.
"אחלה, בוא נראה איפה האתר שלי עולה בתוצאות בגוגל עבור המונחים האלה".
עשינו בדיקה שהראתה שהאתר של מייקל לא עולה ב-100 התוצאות הראשונות בגוגל עבור אף אחד מהמונחים. בשלב הזה הוא אמר לי "אני אעדכן אותך תוך שעה" וסגר את הטלפון.
אחרי 43 דקות מייקל שלח את צילום המסך הבא:
כן לא מדובר בטעות בפרק זמן של 43 דקות בלבד מייקל כתב מאמר חדש, העלה דף חדש באתר שלו עם המאמר הזה ובלי אף קישור נכנס הצליח להתברג עם שלושת המונחים במיקומים שאתם רואים בתמונה למעלה.
לצורך כתיבת המאמר הזה בדקתי שוב המיקומים של מייקל עבור המונחים האלה והאתר שלו עדיין מופיע בכולם – בדף התוצאות השלישי בגוגל (אם כי לא כל המונחים עולים עם המאמר ההוא).
למה לקדם אתר דווקא בגוגל בתוצאות האורגניות, הרי היום ב- 2020 יש כמות אדירה של מקורות תנועה: תנועה ממובייל, תנועה מהודעות בדחיפה (Push Notifications), תנועה ממדיה חברתית, תנועה מאופציות בתשלום, תנועה מדיוור והרשימה ארוכה.
אז כמובן שזאת דעתי האישית ויכולים להיות מקרים בהם דווקא פעילות נבונה בערוץ אחר תייצר יותר תנועה ומכירות לעסק, אבל בהמשך מופיעים מספר מדדים שאני בוחן:
1. מחיר הטראפיק – ברוב המקרים אתם תשלמו יותר בזמן או בכסף על ערוצים אחרים. בפרסום זה דיי ברור: יש תקציב, יש כניסות לאתר (ולהיפך). אבל אם תחשבו על זה גם במדיה החברתית יש מחיר והוא הצורך להיות "חברתי". כלומר אתם חייבים להיות פעילים, לשתף ולתרום אחרת הפופולאריות שלכם תחלוף ועמה גם הטראפיק.
לעומת זאת באורגני זה עשוי לקחת יותר זמן עד שרואים תוצאות משמעותיות (לפחות בהתחלה), אבל ברגע שאתם מקודמים ניתן לשמר את התנועה בעלות נמוכה או לחילופין להמשיך להשקיע ולהגדיל את כמות הכניסות עוד יותר.
2. כמות הטראפיק שניתן לקבל – כל שנייה מחפשים בגוגל כ- 40,000 אנשים. הנתון הזה אומר שכמות הטראפיק היא אינסופית למרות שצריך לזכור שבנישות מסוימות כמות החיפושים היא קטנה מאוד (אלפי חיפושים בחודש או אפילו רק מאות חיפושים).
3. חוקים ומגבלות לשימוש בפלטפורמה – קיימים לא מעט מקורות תנועה שיש להם הגבלות וחוקים. לפחות בחלק האורגני של החיפוש בגוגל המגבלות האלה הן מינימליות.
4. איכות התנועה מהערוץ – מכיוון שהמשתמשים יודעים שלא ניתן לשלם על מיקום אורגני בגוגל, התוצאות האלו נתפסות בעיני רוב הגולשים כתו איכות. הסיכוי של גולש מחיפוש אורגני להפוך ללקוח גבוה פי 7 מאשר אם אותו הגולש ייכנס לאתר שלך מפרסום ממומן.
כמובן שיש סיבות נוספות וגם יש אנשים שערוץ תנועה אחר יהיה להם יותר קל/ אפקטיבי/ ____ (תשלימו את החסר). לפחות מבחינתי גוגל אורגני הוא הערוץ המועדף.
זאת השאלה הגדולה – האם גוגל אוהב את האתר שלי והאם האהבה שלו נשמרת לאורך זמן, האם היא דועכת או מתגברת ככל שהזמן עובר (אם חושבים על זה דיי מזכיר מערכת יחסים זוגית).
אז בדיוק לצורך מתן תשובות לשאלות האלו פיתחנו בחברה תהליך מובנה של מחקרים ובדיקות שמטרתם היא לאפשר לנו לקבל החלטות נכונות לפרוייקט המקודם – או במילים אחרות, מה צריך לעשות עכשיו על מנת לשמר/להגביר את האהבה של גוגל לאתר (או לגרום לו להתאהב באתר שלי ממבט ראשון).
שיטת העבודה שפיתחתי מבוססת על מחקר נתוני ביג דאטה (Big Data) ושימוש בתוצאות המחקר לצורך קבלת החלטות כיצד עלי לפעול על מנת להתקדם בגוגל.
ראשי התיבות של המילה SMART הם:
· Specific – ספציפי,
· Measurable – מדיד,
· Attainable – בר השגה,
· Relevant – רלוונטי
· Timely – בזמן סביר
אם אתם מעדיפים ראשי תיבות בעברית אז קבלו את "סמברב" (תודו שבאנגלית זה נשמע טוב יותר 😊). בואו נצלול למשמעות של כל אחד מהעקרונות שלמעלה:
ספציפי – כל מחקר שנבצע חייב לבדוק או לתת תשובה להשערת מחקר מאוד מדויקת. לדוגמא אם אנחנו רואים אתר שכמות המילים שלו משתנה באופן הבא:
הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות וכל השערה שיש לנו תיבדק בנפרד.
במקרה הזה הקפיצות מ- 60 מילים מדורגות בתוצאות החיפוש ל- 300 מילים מדורגות וחוזר חלילה היא לא התנהגות "רגילה" שנראה ברוב האתרים. יכול להיות שהשערת המחקר שלנו תהיה שזה קורה במקביל לעדכוני גוגל; במקרה כזה זה הדבר היחידי שנבדוק ואותו בלבד נאשר או נשלול.
מדיד – המחקר שלנו חייב להיות מבוסס על משהו שניתן לכמת ולא על נתון תיאורטי. לדוגמא בגרף למעלה הנתון הכמותי הוא מספר המילים שיש לאתר בתוצאות החיפוש בגוגל. אם נצליח להגיע למקור הבעיה ונטפל בה אנחנו נצפה לראות את הנתון הכמותי שלנו משתנה בעקבות הפעולות שביצענו (במקרה הזה הביטוי לכך יהיה גרף ללא קפיצות אחת למספר שבועות).
בר השגה – המטרה שלשמה אנחנו בכלל מתחילים במחקר חייבת להיות מטרה הגיונית, אשר ניתנת להשגה. לדוגמא, אם אני רוצה להקים אתר חדש ולהגיע איתו בשבוע הראשון לטראפיק של 1,000,000 גולשים מתנועה אורגנית – זה לא יקרה!
לא משנה אם תעסיקו את מקדם האתרים הכי טוב בישראל, מיליון גולשים בשבוע לאתר חדש היא מטרה לא ישימה.
רלוונטי – דבר נוסף שחשוב הוא לוודא שאנחנו חוקרים נושאים הקשורים לפעילות העסק ולמומחיות שלו. כמובן שתמיד ניתן ורצוי לחקור את הבעיות הטכניות באתר, לטפל בעיצוב, לבדוק כיצד להגדיל את הערך ללקוחות החברה וכדומה.
מצד שני, כאשר אנחנו פונים לבצע מחקר תוכן לאתר חשוב להקפיד שהוא יהיה on-topic, כלומר קשור לתכנים ולתחום של האתר. אנחנו לא נקדם אתר בנושא קידום אתרים במונחים הקשורים לחנות חיות. אולי תתפלאו לשמוע שיש מקדמי אתרים שחושבים אחרת:
מתוך האתר של חברת הקידום פסטרנק
בזמן סביר – התנאי האחרון מבחינתי לביצוע מחקר הוא שניתן יהיה לבצע אותו מהר ולבחון את התוצאות בפרק זמן סביר.
אם אני צריך להיערך חודשיים רק עד שאוכל להתחיל את המחקר המשמעות היא שהלקוח שלי לא יראה עבודה בפרק הזמן הזה. במידה ואתם רוצים לבצע מחקר שלוקח הרבה זמן להתכונן אליו חשוב שתעשו זאת במקביל לעבודת הקידום שלכם.
גם הזמן שייקח לכם לקבל מסקנות, לבצע פעולות קידום ולבחון תוצאות הוא גורם שיש להתחשב בו. יכול להיות שאפקט העבודה שלכם היום ייראה רק בעוד מספר חודשים קדימה, אבל אנחנו מחפשים גם תוצאות שניתן לחוש בהן בימים ספורים (או במקרה הגרוע שבועות ספורים).
בהמשך תוכלו לראות דוגמא למחקר שעשינו באתר של לקוח ואת תוצאותיו מתוך גוגל אנליטיקס:
התוצאה: מעל 16% עלייה בטראפיק האורגני לדף שבו ביצענו את השינוי ב- 9 ימים.
כלומר תוספת של 270 גולשים חדשים לאתר בתשעה ימים בלבד. נכון מדובר "בניצחון קטן", אבל אם התוצאות האלו יישמרו לחודשים קדימה, מדובר על תוספת של כ- 900 גולשים חדשים לאתר כל חודש. מעבר להגדלת הטראפיק השינויים שביצענו תרמו גם להגדלת המעורבות של הגולשים - מדד נטישה השתפר בכ-6%, כל גולש צפה ביותר דפים לביקור (3 דפים, עלייה של 34%) וזמן השהייה עלה אף הוא בערך בשתי דקות נוספות (עלייה של כ- 29%).
את התוצאה הזאת קיבלנו ממחקר שערך כ- 30 דקות (ביצוע, ניתוח הנתונים ושליחת דוח ללקוח לשינויים שיש לעשות בדף). הלקוח עצמו יישם את השינויים ב- 5 דקות בלבד.
35 דקות עבודה = תוספת של 900 גולשים נוספים בחודש היא תוצאה שכנראה תשמח כל לקוח.
בתוך מערכת כליום קיימים פיצ'רים רבים שהופכים את עבודת הקידום לקלה, אבל מכיוון שהמאמר הזה הוא לא על כלים לקידום אתרים, אני אפרט רק שלושה מהם המשמשים אותי במחקר לצורך קידום אתר בגוגל (בכל זאת הבטחתי כלים 😊):
הכלי הראשון הוא ‘Spider Goggles’ והוא הכלי ששימש אותנו להגדיל את הטראפיק מהדוגמא האחרונה ב-16% בפרק זמן של תשעה ימים בלבד. מבלי לחשוף את האתר/ תחום (לבקשת בעל האתר) כל מה שעשינו על מנת להעלות את הטראפיק של האתר היה לשנות את טייטל דף הבית ולהוסיף בתוכן של הדף 5 מילים, זהו!
כמובן שניתן כל הזמן לשפר את התוצאות ע"י ניסוי כותרות שונות, שיפור תגית ה- meta description וכמובן את התוכן שמופיע בדף.
למעשה מה שהכלי הזה עושה הוא להציג את תוכן הדף כפי שגוגל רואה אותו.
אנחנו נקבל רשימה של מילים ולצידן את ציון הרלוונטיות (באחוזים). כאשר לצד המילה יש אחוזים גבוהים יותר כך הרלוונטיות של אותה מילה לתוכן גדולה יותר מבחינת מנוע החיפוש והסיכוי להיות מדורג איתה בעמוד הראשון גדל.
בבדיקות על אתרים שונים הופתעתי לגלות מילים חשובות שפספסתי, מילים לא רלוונטיות מבחינתי לדף שלא ידעתי שגוגל מוצא כרלוונטיות, רעיונות חדשים שיכולים לשפר את התוכן ועוד.
ב- 15.10 במסגרת SearchOn 2020 גוגל הציגה שינויים עתידיים המתוכננים לעלות עוד שבועות ספורים למנוע החיפוש שלה. השניים המעניינים מבחינת מקדמי אתרים הם: 'אינדוקס מקטעי תוכן' (passage indexing) ו-'תתי נושאים' (subtopics).
בשינוי הראשון (passage indexing) גוגל תאפשר לדפים להיות מדורגים עבור מונחים גם אם רק מקטע מסוים (פסקה או אזור מסוים בתוכן) הוא הרלוונטי לחיפוש הגולש; גם אם התוכן המלא פחות.
השינוי השני (sub-topics) ינסה להתחקות טוב יותר אחר הכוונה של הגולש בביצוע החיפוש וייתן תוצאות שנראות למנוע החיפוש כרלוונטיות יותר לכוונת המשתמש.
שני העדכונים האלו יביאו "לגיוון" התוצאות ע"י הוספת יכולות ה- AI (artificial intelligence), ההולכות ומתפתחות של גוגל, לניתוח התוכן של האתרים. במידה מסוימת זה מזכיר את הגיוון שקיבלנו בתוצאות כאשר גוגל עברה ב- 2007 לחיפוש אוניברסלי המשלב גם תוצאות מערוצים נוספים שלה – חיפוש תמונות, וידאו, חדשות וכד' – בתוצאות הרגילות; הפעם הגיוון יהיה מכיוון של סוגי התכנים – עמודים, תתי נושאים, מקטעי תוכן ועוד.
על פי נציגי גוגל, כאשר השינויים הללו יושקו הם צפויים להשפיע על יותר תוצאות מעדכון פינגווין.
כאשר שינויים אלו יקרו ‘Spider Goggles’ של כליום עשוי להיות ההבדל בין לדעת או לא לדעת עבור אילו מונחים נוספים הדפים שלנו עשויים להיות רלוונטיים מבחינת גוגל.
עד שזה יקרה בואו נציג שתי דוגמאות עכשוויות. לקחנו את כתובת ה- URL של המאמר הזה (כן זה שאתם קוראים עכשיו) והשווינו כיצד ראה גוגל את הדף כאשר התוכן שבו היה על חבילת ה- SEO של כליום לעומת היום כאשר התוכן שונה ועוסק בנושא של קידום אתרים.
בהמשך תוכלו לראות את התוצאות:
ב-01 לספטמבר גוגל ראה את הדף כרלוונטי יותר עבור 'תוכנה לקידום אתרים' כאשר ב-24 לאוקטובר* גוגל "הבין" את השינוי וכעת הוא משייך את התוכן כיותר רלוונטי ל-'קידום אתרים' באופן כללי; המשמעות מבחינתנו היא שהתוכן החדש "עושה" את העבודה.
כעת קייימת אפשרות טובה יותר שנוכל לעלות בתוצאות החיפוש עם מונחים דוגמת: 'קידום אתרים', 'קידום אורגני', 'קידום אתרים בגוגל' ומונחים נוספים עם הדף הזה.
* התוכן במאמר עולה בחלקים כך שבהמשך אנחנו נחזור על הבדיקה הזאת מספר פעמים ונוכל לראות כיצד משתנה הרלוונטיות של התוכן מבחינת גוגל בכל פעם שאנחנו מוסיפים חלקים חדשים לתוכן של הדף.
כעת בואו נראה דוגמא הפוכה הפעם של אתר שירד במיקומים.
כאשר עזבתי את פרוייקט קידום אתר יד2 ב- 2019, האתר שלט בצמרת המיקומים בכל המונחים הקשורים לרכב, נדל"ן (מכירה/השכרה) וכמובן מוצרים יד שנייה.
לאחרונה עשיתי חיפוש למונח 'רכב' ומצאתי את יד2 עולה בתוצאה השביעית בדף הראשון. היום כאשר עשיתי חיפוש נוסף, לצורך כתיבת המאמר, יד2 עלה למקום החמישי אך עדיין מדובר בירידה משמעותית ממה שאני זוכר:
כאשר בודקים ב- ‘Spider Goggles’ את אותו הדף בספטמבר 2019 לעומת אוקטובר 2020 מתקבלת התוצאה הבאה:
אם ב- 2019 'רכב', 'רכבים' ו-'מכוניות' היו בין המילים המובילות, מבחינת גוגל, ב- 2020 התמונה מעט שונה. אומנם 'רכב' עדיין שם אבל 'הובלות' הפכה להיות המילה הראשית.
בנוסף, גם המילים 'קטנות' ו-'חברת' נמצאו כרלוונטיות – אז אם גוגל "חושב" שהדף רלוונטי יותר לחברת הובלות לא מפתיע שאנחנו רואים את אתר יד2 יורד במיקומים בחיפוש מילת המפתח 'רכב'.
כמו שציינתי למעלה המאמר הזה נכתב (ועולה לאתר) בהמשכים אז צפו לעוד שני כלים למחקר שיעלו כאן בקרוב 😊
בחלק האחרון של המדריך הזה אלמד אתכם כיצד תוכלו להיות "זבוב על הקיר" בישיבות אסטרטגיית הקידום של המתחרה שלכם בגוגל – כן זאת לא טעות המתחרים שלכם "יספרו" לכם בדיוק מה הם עושים בקידום האתר שלהם על מנת לעקוף אתכם בגוגל.
נשמע טוב? המשך יגיע בקרוב …